środa, 12 lutego 2014

Oddawaj talerza !

"W zdrowym ciele zdrowy duch" - ta stara, sanacyjna sentencja znana jest każdemu. Wiadomo że SoftKontraktor dobrze i zdrowo odżywiony łatwiej zniesie trudy nadgodzin i zakoduje więcej solidnego, niezawodnego kodu. Aby wyjść naprzeciw tym oczekiwaniom, a jednocześnie uwolnić SoftKontraktorów od przymusu ( powodowanego biedą, pochodzeniem i brakiem podstawowej edukacji dietetycznej ) jedzenia rozmaitych kebabów, lufongów i innych dagrassów, sama Jaśniepani osobiście postanowiła zająć się tym trudnym tematem. Efekty tych działań widać było dzisiaj.

Przypadkowo przechodziła tędy ( z tragarzami ) pani Magda G., znana restauratorka i przyjaciółka pewnego kolekcjonera fartuchów:

- Pani Magdo, co pani sądzi o nowym menu dla SoftKontraktorów ?

- Jestem po prostu szczerze zachwycona !!! Dawno już nie jadłam tak wspaniałej pierzynki grzybowej i nie miałam okazji próbować tak niesamowitej marynaty z trawy cytrynowej. Zaś fantastyczny kremowy sos serowy i grillowany bakłażan przeniósł mnie natychmiast myślami w śródziemnomorskie klimaty ... Do tego jakże miła, sympatyczna obsługa, wspaniała aranżacja lanczrumu, ach te obrusy, srebrne świeczniki i jakiż urokliwy cygański skrzypek miło przygrywał do obiadu ... Po prostu brawo !!! Proszę o dokładkę i składam różne, szczere wyrazy dla szefa kuchni !!!

- Pani Magdo, również cenowo zdaje się firma wyszła naprzeciw oczekiwaniom ?

- Naturalnie, gramatura mięsa i obfitość surówek świadczy o szczerości i gościnności restauratora, zaś ceny są dostosowane do portfeli niezbyt przecież zamożnych klientów ...

- Jak pani ocenia dania pod względem dietetycznym ?

- Słyszałam że są przygotowywane z najlepszych składników naturalnych i bez konserwantów. Brawo !!! Nie jest o to łatwo w dzisiejszych czasach dyskontów, mrożonek i dań z proszku.

- Dziękujemy serdecznie za ten krótki wywiad.

- Dziękuję i pozdrawiam ! Smacznego !


...

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Do tych kebabów i lufongów dodać należy tzw. ściura. W Lublinie wiedzą, o co chodzi.